MH Korning Stamtavla

 

Leagården's Brasse   

Som han heter i stamtavlan är min första kelpie. Han är född 1997 hemma hos Christel Natzen Leagården's kennel. -Tack Christel för min goa kille!!

Det känns som det var igår vi  hämtade han  i småland. Så söt  med sina hängande öron och rultiga kropp. Kommer ihåg att grannen trodde att vi köpt en "minigris" Hi hi!  Andreas kommentar (då fem år) när vi kom hem - Åhh, det är som en dröm!

Ja nog blev det full fart här på Torp när Brassebus flyttade in. Tidigare vana Njoffe o Labbe blev vi snabbt medvetna om att "på-knappen" fanns där.."av-knappen" likaså men den behövde förstärkas ;-) Han ville inte missa något kul.

Brasse är en otroligt orädd och stabil kille. Enda gången jag sett han bli rädd för något var hos en konservator vi känner. Brasse (1 år) rusade först (som vanligt) in på hans jobb och plötsligt låg där en stor BJÖRN!! Den var ju död förstås...men shiit va han skvatt!!, ville inte gärna gå in där.

Han älskar människor och är snäll mot hundar (alla tikar) hanar också bara dom håller sig på sin kant.  Han är arbetsvillig, lättlärd och har mycket bra koncentrationsförmåga.

Eftersom han är min första kelpie så hade jag inte så mycket att jämföra med, men förstod snart att han var en bra hund.  Så bra att han har fått äran att bli pappa fem gånger! Otroligt kul att få följa alla Brassebarn o gissa om jag är stolt!!,  (Brasse med ;-)

Vi har tävlat lite sparsamt jag o Brasse pga. för lite tid att träna. Tävlade med häst och min andra hund, jobbet, två småbarn, Instruktör mm. på klubben. phu! (tror att jag blivit bättre på att prioritera i dagsläget ;-).

Men lite har vi hunnit med som sagt: Tävlat Elit spår (certpoäng), Lydnad kl 2, Certprov bevakning. Tränat sök och provat på rapport och agility.

Brasses meriter: Väl genofört MH med godkänt skott, Korad (235 poäng), Lp 1, Tjänstehund bevakning, 2 Cert på utställning. HD ua,  Patella ua

Smeknamn: Brassebus, Gullvovve, Babsan (Christinas namn)  Gamle hanen (Husses namn), Nordeuropas störste mat-tjuv (Christels namn) Maratonmannen (Annas namn) Mammas Goding (mitt namn;-)