Dixie

Ras: Newfoundland. Svart

Lp1, Lp2 Björnbackens Dixie 1982 - 1990

Dixie var min första egna hund. Min tvillingsyster Anne och jag köpte henne tillsammans. jag hade kört "operation övertalning" länge för att få med Anne på det ;-) Det kostar ju en del och mor o far hade lovat att jag skulle få köpa hund om jag betalade själv.

Hon var som en liten nallebjörn när vi hämtade henne, 8 veckor såå söt!! Dixie växte upp till en cool, självständig och väldigt stönig dam... Vi gick vår första kurs på karlstads brukshundklubb 1983. Då skulle hunden vara 1år för att gå grundkurs. Kom ihåg att jag kämpade och tränade ofta, vilket ledde till att hon blev riktigt duktig till slut. När vi senare vann en avslutningstävling såddes ett frö att kanske tävla lydnad någon gång i framtiden.

Första tävlingen var i Ransäter 1986,  skulle ställa ut så jag anmälde till lydnadsklass 1 också. Det gick strålande, hon var så duktig min lilla (stora ;-) prinsessa! Vi vann klassen 185,5 poäng! Om jag ska vara ärlig så hade jag inte i min vildaste fantasi kunnat tro att det skulle gå så bra. Gissa om jag var lycklig och stolt!

Vi tävlade tillsammans många ggr. i ettan och tvåan 1:a pris varje gång. Skulle starta trean men tyvärr hade Dixie HD fel plus ett hjärtfel så hon fick somna in knappt 8 år gammal.

jag kommer aldrig att glömma dig Dixie, min "prinsessa"