Emma

Ras: Labrador Retriver   Gul  född. 1991- 2003

LP Tjh Bev SLCH SNOW- PUDDY "Emma"  HD ua

 

Emma var en underbar hund att jobba med, vi hade mycket roligt tillsammans under alla år! Hon var redan ett år när jag köpte henne, en riktig "slyngel" väldigt charmig men det här med inkallning fattade hon inte i början ;-) Hade "lärt sig" att så fort någon ropade var det bäst att hålla sig undan, en rolig lek...hm. Hon fattade snart (blod, svett, tårar hi hi) att det var kul att komma till mig.

Vi gjorde lite av varje jag o Emma. Tävlade lydnad (fick championat) Tävlade elit spår (certpoäng) Utbildade henne till bevakningshund för flygvapnet. Emma gjorde "lumpen" på F21 i Luleå, två veckor var hon där. Utan matte, men hon hade anpassat sig bra! Min goa duktiga Emma!

Tränade även jakt apportering, rapport o sök. Hon gillade det mesta. gjorde vad som helst för en "gottis" hon var ju Labbe;-)

Ställde ut henne några gånger, fick fin kritik 1:or  men påpekan varje gång - mera massa önskas! Så det blev ingen karriär, jag tyckte hon var fin i hull. En rolig sak: ställde henne i veteran klass SSRK som 9 åring. Domaren trodde hon var en ungtik. Sekreteraren upptäkte felet så på kritik lappen är det överstruket "ungtik" och istället står det "gammal dam" hi hi! på slutet står det -  Rör sig pigg som en valp!

Det var verkligen så hon var Emma, pigg som en valp ända till slutet. Fick en hjärnblödning nästan 13 år gammal så jag tog beslutet att nu får hon somna in.

Emma fick en valpkull 3 hanar o 3 tikar. Hon var en jätteduktig mamma. Dom växte upp till fina o trevliga vovvar allihop.  En tik sparade vi "Cindy". Berättar om henne på sidan om Cindy.

Efter valpkullen fick hon tyvärr en massa hormonella problem, blev jättedålig vid löp och även en period efter.  Hon blev också allergisk mot hund, mjöl, hö och mjölk. Men hon var alltid lika glad ändå. om jag vetat detta så hade hon givetvis inte parats.

Du kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta, goa glada Emma!!