Hej!

Det är jag som försöker knåpa ihop den här sidan. Gun Jonsson heter jag och är i mina bästa år ;-)

Har alltid Älskat djur enligt Mamma o Pappa! Häst, hund o katt i första hand. Häst o hund var högst upp på önskelistan i alla år

Katt hade vi tidigt hemma men det var inte förrän jag var 16 år som jag fick köpa min första hund. Jag hade jobbat hela den sommaren för att få ihop pengar. Egentligen ville jag ha en Berner senner men det var 2 års väntetid. Så istället blev det en Newfoundland ifrån Björnbackens kennel.  Dixie charmade alla i min familj. hon var en "drottning" med en stark egen vilja. (Berättar mer om henne på sidan "hundhimlen"). Kommer ihåg den dagen jag desperat letade efter hundinstruktör i telefonkatalogen ;-) Kom i kontakt med Karlstads Brukshundklubb och på den vägen är det....

1986 var jag med och startade Hammarö Brukshundklubb. Första klubbstugan låg några hundra meter ifrån vår nuvarande. Kommer ihåg att det var utedass, öppen spis som enda värmekälla och telefonen kopplade vi direkt på stolpen utomhus (inte så kul om man skulle ringa när det regnade ;-) Ja det var enkla förhållanden med en pytteliten appellplan. Det gick det också... Men det kändes väldigt lyxigt när vi flyttade till den nya stugan!

Utbildningar inom hund jag gått: Assistentutb. Instruktörsutb. SBK- Lärare. Mental fig A.+  diverse andra kurser (hinner med en del på 20 år) Det jag verkligen "brinner för" är rollen som instruktör.  jag lär mig nya saker hela tiden i möten med alla hundar och dess ägare!  Dom senaste åren har jag mest haft instruktörsutbildningar, vilket också varit jättekul!

Har även tränat och tävlat hoppning och dressyr med egen häst i många år men har ingen nu.

Min Familj (förutom hundarna):  Peter som jag är gift med. Han har också varit aktiv i klubben i många år och även tävlat med egen hund. Just nu är det innebandy som gäller, där han är tränare för Martins lag. Vi har två goa grabbar tillsammans Andreas 16 år och Martin 14 år. och sist men inte minst  Katten Maja 5 år.